Hoe werkt het?

Hoe werkt de samenwerking met YouBeDo.com?

Aeres Hogeschool Wageningen werkt samen met YouBeDo.com, een online boekenwinkel die goede doelen steunt tot 12% van elk aankoopbedrag. Via YouBeDo.com heb je de keuze uit een ruim assortiment boeken (zo'n 2,5 miljoen titels) zoals bij iedere online boekwinkel, voor dezelfde prijzen *) en onder dezelfde voorwaarden als bij andere boekenaanbieders. Door bij YouBeDo.com jouw boeken te bestellen, doneer je tot 12% van jouw aankoopbedrag aan de goede doelen, die door studenten van Aeres Hogeschool Wageningen zijn vastgesteld, zonder dat het je iets extra’s kost!

*) In Nederland kennen we de Wet op de Vaste Boekenprijs. Dit betekent dat elk Nederlands boek overal dezelfde prijs heeft. Bij buitenlandse titels kunnen de prijzen wel variëren.

Niet alleen studieboeken en vakliteratuur

Studenten en medewerkers van Aeres Hogeschool Wageningen kunnen overigens bij YouBeDo.com alle boeken bestellen die je ook in andere (online) boekwinkels vindt. Dus ook bijvoorbeeld boeken om jezelf of iemand anders cadeau te doen tijdens de feestdagen.

Het goede doel Work With Nature

Aeres Hogeschool Wageningen heeft voor dit moment het volgende goede doel gekozen.

Work with Nature

Stichting Work with Nature is een jonge Nederlandse non-profit organisatie die in het leven is geroepen om belangrijke tropische natuurgebieden te behouden voor de toekomst.

Het doel van Stichting Work with Nature is het beschermen van 400 hectare bedreigd regenwoud in Costa Rica, Midden-Amerika. 

Aan de rand van dit gebied staat de realisatie van een onderzoekcentrum gepland. Hier zullen accommodaties komen voor stagiair(e)s, vrijwilligers en cursisten voor Spaanse lessen. Het onderzoekscentrum zal gericht zijn op duurzaamheid en zal zichzelf (voor zover mogelijk) voorzien van energie, water en voedsel. De lokale gemeenschap zal van dit centrum profiteren door het ontstaan van banen en een afzetmarkt voor tal van lokale producten.

Work with Nature heeft drie projecten gedefinieerd, namelijk:

  • Help het regenwoud herstellen door 10.000 bomen te planten
  • Help een lokale gids Engels leren
  • Aankoop 10.000 m2 regenwoud

Je kunt ervoor kiezen om aan één van deze drie projecten te doneren bij je bestelling of om aan de organisatie Work With Nature te doneren. In beide gevallen komt het geld ten goede aan de bescherming van het tropische regenwoud in Costa Rica.

Meer informatie is te vinden op http://www.work-with-nature.com/nl/