Veelgestelde vragen

Wat is YouBeDo?

Online boekenwinkel YouBeDo verkoopt boeken om het doel te bereiken: een eerlijke en rechtvaardige wereld. Kijk ook hier.

Waarom werkt Aeres Hogeschool Wageningen samen met YouBeDo?

YouBeDo doneert tot 12% van de opbrengsten van de boekenverkoop aan goede doelen, zonder dat het jou als student meer kost. Daar staat Aeres Hogeschool Wageningen helemaal achter. Daarnaast is het voor jou gemakkelijk om al je boeken (dus ook voor je hobby, vrije tijd en cadeaus) in één keer online te kunnen bestellen.

Uit welke goede doelen kan ik kiezen?

Aeres Hogeschool Wageningen heeft voor dit moment het volgende goede doel gekozen.

Work with Nature

Stichting Work with Nature is een jonge Nederlandse non-profit organisatie die in het leven is geroepen om belangrijke tropische natuurgebieden te behouden voor de toekomst.

Het doel van Stichting Work with Nature is het beschermen van 400 hectare bedreigd regenwoud in Costa Rica, Midden-Amerika. 

Aan de rand van dit gebied staat de realisatie van een onderzoekcentrum gepland. Hier zullen accommodaties komen voor stagiair(e)s, vrijwilligers en cursisten voor Spaanse lessen. Het onderzoekscentrum zal gericht zijn op duurzaamheid en zal zichzelf (voor zover mogelijk) voorzien van energie, water en voedsel. De lokale gemeenschap zal van dit centrum profiteren door het ontstaan van banen en een afzetmarkt voor tal van lokale producten.

Work with Nature heeft drie projecten gedefinieerd, namelijk:

  • Help het regenwoud herstellen door 10.000 bomen te planten
  • Help een lokale gids Engels leren
  • Aankoop 10.000 m2 regenwoud

Je kunt ervoor kiezen om aan één van deze drie projecten te doneren bij je bestelling of om aan de organisatie Work With Nature te doneren. In beide gevallen komt het geld ten goede aan de bescherming van het tropische regenwoud in Costa Rica.

Meer informatie is te vinden op http://www.work-with-nature.com/nl/

Ik wil de donatie aan een ander goed doel schenken, kan dat?

Nee, Aeres Hogeschool Wageningen heeft nu dit specifieke goede doel gekozen om aan te doneren. De afgelopen jaren heeft Aeres Hogeschool Wageningen gedoneerd aan Edukans, Vallei Boert Bewust en Veldwerk Nederland. 

Ik kan niet inloggen. Wat nu?

Wanneer je boeken in deze boekenwinkel wilt bestellen heb je een account nodig. Zorg er dus eerst voor dat je een account hebt aangemaakt. Dit kun je doen met je Aeres Hogeschool Wageningen-mailadres. Wanneer je een account hebt en nog niet kunt inloggen, kan het zijn dat je wachtwoord niet correct is, vraag in dat geval een nieuw wachtwoord aan. Lukt het met een nieuw wachtwoord niet om in te loggen, neem dan contact op met de klantenservice van YouBeDo.com.

Ik krijg foutmeldingen. Wat moet ik doen?

Lees goed waar de foutmelding over gaat. Heeft het te maken met inloggen, pas dan de gegevens aan en probeer het opnieuw. Lukt het daarna nog steeds niet? Neem dan contact op met de klantenservice van YouBeDo.

Ik wil een boek retourneren. Hoe nu verder?

Bij YouBeDo heb je het recht om binnen 14 dagen je boeken terug te sturen. Lees hierover meer op de klantenservice pagina van YouBeDo.